Välkommen till Ungoteket Riks sommaren 2021!

Sommaren 2021 bjuder vi in till Ungoteket Riks som en del i U25-camp som är SOFTs nya läger för åldersgruppen 17-25 år. Lägret arrangeras på Idre Fjäll mellan 27 juni – 2 juli.

Under många år har SOFT bjudit in ungdomar 13-16 år till Rikslägret för att träna och umgås med andra orienterare ungdomar. Rikslägret har varit mycket uppskattat av dem som deltagit och många har velat ha något liknande att se fram emot som juniorer.

År 2021 blir andra året som SOFT bjuder in till ett liknande läger inte bara för juniorer utan även för yngre seniorer (första året tvingades vi ställa in pga Covid-19). Vi har skapat ett upplägg som bör kunna passa alla i ålder 17-25 år.  Det erbjuds övergripande två spår som vi döpt till Träning respektive Utbildning, det senare är alltså ett nytt upplägg av Ungoteket Riks. Detta andra år erbjuder vi två inriktningar på utbildning; banläggning och kartritning.

Deltagarna väljer spår och kombinerar det med andra aktiviteter, träning och/eller mer träning. I år går det inte att kombinera med tävlingar under Idrefjällveckan men Idrefjällens OK erbjuder Emitträningar med tidtagning. Vill du träningstävla kan du alltså köpa något av deras träningspaket med tidtagning. Varje kväll erbjuds det någon form av aktivitet att samlas kring för dem som vill. Vi har satt ihop ett program för både umgänge och chans till individutveckling inom orientering.

I inbjudan finner du utförlig information om lägret. Det finns två versioner av inbjudan; en i folderformat som lämpar sig för utskrift och marknadsföring (passar för föreningen att ge till sina medlemmar i åldern 17-25 år), en annan i löptextformat utan bilder som lämpar sig väl att läsas i mobil eller på surfplatta.

Är du intresserad av att bli banläggare eller kartritare ja då ska du anmäla dig direkt för att säkra din plats på Ungoteket Riks. Anmälan hittar du i Eventor och den är öppen fram till och med 16 maj 2021. OBS! Senarelagt datum jämfört med ursprunglig inbjudan. Inbjudan länkar även till anmälan.

Beskrivning av hur Ungoteket Riks är upplagt finner du på sidan Om Ungoteket.

Trots det rådande samhällsläget med anledning av Covid-19 fortgår förberedelserna för det här lägret. Med anledning av Coronaviruset kommer vi besluta senast den 17 maj huruvida detta arrangemang är genomförbart eller inte. Om det ställs in stryks alla anmälningar och inga avgifter tas ut.

Inbjudan som folder för nerladdning och utskrift.
Inbjudan som A4 för nerladdning och utskrift.
Länk till U25-camp inbjudan gul 2021