Även idag började dagen med träning, eller ja, för de allra flesta stod det faktiskt tävling som Idrefjällens OK arrangerade på schemat. Efter många bra prestationer i skogen blev det lunch i solen som äntligen kom fram efter gårdagens oväder. Som vanligt bjöds det på Livelox-analyser på lunchen innan det var dags för utbildning på eftermiddagen respektive downhill-OL eller toppbestigning av Städjan (för dom som kör träningsspåret) . 

Banläggarna gick idag igenom hur man tar hänsyn till mark och vilt när man lägger banor, därefter diskuterades sportslig rättvisa och vi kollade tillbaka på olika vägledande beslut och diskuterade banläggarens roll i dom. 

Deltagarna på ledarutbildningen har idag grottat ner sig om hur man lär ut orienteringsteknik rent praktiskt på grön till gul nivå. Deltagarna hade väldigt kul och levde sig in rollen som nybörjare så det blev rollspel på Dramatens nivå! Dessutom har vi alla blivit inspirerade av konceptet rörelserikedom – vad det innebär kommer ni få se i framtiden på deltagarnas klubbträningar! 

Middagen serverades och därefter fanns det chans att lära sig allt om att hantera SportIdent för träning. Deltagarna fick veta att Meos och SI-Droidära två bra verktyg för detta. Deltagarna på banläggarutbildningen la färdigt sina första banor och fick hjälp att skriva ut kartor som de imorgon ska använda i ytterligare praktiska moment.

Efter det bjöd den ljumma kvällen på allt från bowling till bad och glass. En drömdag i Idre Fjäll helt enkelt.