Välkommen till Ungoteket Riks sommaren 2020!

Sommaren 2020 bjuder vi in till Ungoteket Riks som en del i U25-camp som är SOFTs nya läger för åldersgruppen 17-25 år. Lägret arrangeras på Idre Fjäll mellan 20-26 juni.

Under många år har SOFT bjudit in ungdomar 13-16 år till Rikslägret för att träna och umgås med andra orienterare ungdomar. Rikslägret har varit mycket uppskattat av dem som deltagit och många har velat ha något liknande att se fram emot som juniorer.

År 2020 blir första året som SOFT bjuder in till ett liknande läger inte bara för juniorer utan även för yngre seniorer. Vi har skapat ett upplägg som bör kunna passa alla i ålder 17-25 år.  Det erbjuds övergripande två spår som vi döpt till Träning respektive Utbildning, det senare är alltså ett nytt upplägg av Ungoteket Riks. Detta första år erbjuder vi två inriktningar på utbildning; banläggning och kartritning.

Deltagarna väljer spår och kombinerar det med andra aktiviteter, träning/mer träning och/eller tävling. Varje kväll erbjuds det någon form av aktivitet att samlas kring för dem som vill. Vi har satt ihop ett program för både umgänge och chans till individutveckling inom orientering.

I inbjudan finner du utförlig information om lägret. Det finns två versioner av inbjudan; en i folderformat som lämpar sig för utskrift och marknadsföring (passar för föreningen att ge till sina medlemmar i åldern 17-25 år), en annan i löptextformat utan bilder som lämpar sig väl att läsas i mobil eller på surfplatta.

Är du intresserad av att bli banläggare eller kartritare ja då ska du anmäla dig direkt för att säkra din plats på Ungoteket Riks. Anmälan hittar du i Eventor och den är öppen fram till och med  10 maj 2020. Inbjudan länkar även till anmälan.

Beskrivning av hur Ungoteket Riks är upplagt finner du på sidan Om Ungoteket.

Trots det rådande samhällsläget med anledning av Covid-19 fortgår förberedelserna för det här lägret. Beslut om eventuellt inställande väntar vi med till den 10 maj och bedömer utifrån då rådande situation om vi kan genomföra lägret. Vårt ställningstagande är att om de restriktioner som råder sedan 28 mars gällande förbud för sammankomster med över 50 personer kvarstår eller skärps och att vi i övrigt inte kan uppfylla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten per den 10 maj så ställer vi in lägret.

Inbjudan som folder för nerladdning och utskrift.
Inbjudan som A4 för nerladdning och utskrift.