SOFT har glädjen att bjuda in till ett nytt läger för juniorer och yngre seniorer där deltagarna skapar sitt individuella program utifrån ett smörgåsbord av aktiviteter och Ungoteket Riks är en del av detta. Som vi skrev i nyheten i november så ändrar vi alltså upplägget på Ungoteket Riks från och med i år. Det blir en sommarvecka i fjällen med möjlighet att kombinera utbildning med träning, tävling eller valfria aktiviteter . Därutöver erbjuds föreläsningar, workshops och sociala aktiviteter på kvällstid.

Under många år har SOFT bjudit in ungdomar 13-16 år till Rikslägret för att de ska få träna och umgås med andra orienteringsungdomar fårn hela landet. Rikslägret har varit mycket uppskattat av dem som deltagit och många har velat ha något liknande att se fram emot som juniorer. 

År 2020 blir första året som SOFT bjuder in till ett liknande läger inte bara för juniorer utan även för yngre seniorer. Vi har skapat ett upplägg som bör kunna passa alla i ålder 17-25 år.  Det erbjuds övergripande två spår som vi döpt till Träning respektive Utbildning, det senare är ett nytt upplägg av Ungoteket Riks.

Deltagarna väljer spår och kombinerar det med andra aktiviteter, träning/mer träning och/eller tävling. Varje kväll erbjuds det någon form av aktivitet att samlas kring för dem som vill. Vi har satt ihop ett program för både umgänge och chans till individutveckling inom orientering.

I inbjudan finner du utförlig information om lägret och länk till anmälan i Eventor.

Trots det rådande samhällsläget med anledning av Covid-19 fortgår förberedelserna för det här lägret. Beslut om eventuellt inställande väntar vi med till den 10 maj och bedömer utifrån då rådande situation om vi kan genomföra lägret. Vårt ställningstagande är att om de restriktioner som råder sedan 28 mars gällande förbud för sammankomster med över 50 personer kvarstår eller skärps och att vi i övrigt inte kan uppfylla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten per den 10 maj så ställer vi in lägret.

Det ändrade upplägget har föranlett en hel del bearbetning av informationen här på hemsidan. Så botanisera runt och ta del av all information.

Har du frågor skicka ett mail till ungoteket@orientering.se