SOFT har glädjen att även 2021 bjuda in till U25-camp som är ett nytt läger för juniorer och yngre seniorer där deltagarna skapar sitt individuella program utifrån ett smörgåsbord av aktiviteter och Ungoteket Riks är en del av detta. För den som känner till historiken så ändrade vi alltså upplägget på Ungoteket Riks från och med förra året. Vilket innebär att det blir en sommarvecka i fjällen med möjlighet att kombinera utbildning med träning, mer träning eller valfria aktiviteter . Därutöver erbjuds föreläsningar, workshops och sociala aktiviteter på kvällstid.

Under många år har SOFT bjudit in ungdomar 13-16 år till Rikslägret för att de ska få träna och umgås med andra orienteringsungdomar från hela landet. Rikslägret har varit mycket uppskattat av dem som deltagit och många har velat ha något liknande att se fram emot som juniorer. 

År 2021 blir andra året som SOFT bjuder in till ett liknande läger inte bara för juniorer utan även för yngre seniorer. Vi har skapat ett upplägg som bör kunna passa alla i ålder 17-25 år.  Det erbjuds övergripande två spår som vi döpt till Träning respektive Utbildning, det senare är ett nytt upplägg av Ungoteket Riks.

Deltagarna väljer spår och kombinerar det med andra aktiviteter, träning/mer träning och/eller träningar med tidtagning (det senare i Idrefjällens OKs regi). Varje kväll erbjuds det någon form av aktivitet att samlas kring för dem som vill. Vi har satt ihop ett program för både umgänge och chans till individutveckling inom orientering.

I inbjudan finner du utförlig information om lägret och länk till anmälan i Eventor.

Trots det rådande samhällsläget med anledning av Covid-19 fortgår förberedelserna för det här lägret. Med anledning av Coronaviruset kommer vi besluta senast den 4 maj huruvida detta arrangemang är genomförbart eller inte. Om det ställs in stryks alla anmälningar och inga avgifter tas ut.

Botanisera gärna runt och ta del av all information om Ungoteket Riks och U25-camp här på sidan.

Har du frågor skicka ett mail till ungoteket@orientering.se