Första ”riktiga” dagen på lägret! Nu har vi alla kommit på plats och kommit in i lägerschemat. Medan några tränade på morgonen (alpinmoment var populärt har vi hört) så drog andra igång sina utbildningsspår.

Banläggningsutbildningen drog igång och gick igenom vad en banläggare egentligen gör. Förutom själva banläggandet så är det ju också beställa kartor, information till PM, information till starten… Ja, ni märker, det blir snabbt mycket! Dessutom hann de gå igenom distansernas särarter, och hur olika typer av sträckor spelar roll i banläggningen.

Banläggning klassrum

Ledarskapsutbildningen har börjat med att gå igenom vad ledarbegreppet egentligen betyder och vem som är en ledare. Vi hann med att prata lite om vikten av kommunikation, och så hann vi leka tillsammans med några ungdomar från Idrefjällveckans arrangörer!

Ledarskap att leda en lek

Kartritarutbildningen, som redan hade tjuvstartat med några digitala träffar, gick ut i fält och påbörjade kartering. Det blev diskussioner om höjdkurvor och uppväxande hyggen, bland annat. Och så har vi lärt oss att det är viktigt att klä sig ordentligt mot mygg, knott, bromsar och andra mindre trevliga smådjur…

Kartritning i fält

På eftermiddagen körde vi alla fjäll-OL på underbara Nipfjället. Lite annalkande åska skapade lite oro, men den slapp vi!

På väg ut på fjällångdistans

Kvällsaktiviteten bjöd på OCAD-workshop där man fick lära sig tips för bra teknikträningar!

WS OCAD tips & trix

…och så ska vi inte missa att berätta om pausleken ”forma karttecknet”. Kan ni se vilket karttecken de har format på bilden?

Lek – forma karttecknet

En riktigt härlig dag i Idre, med andra ord! Imorgon väntar tyvärr lite sämre väder men nog ska vi få både fina träningar och bra utbildningstillfällen ändå!